fbpx
enkedro.com

J. CORTES CIGARS

JCORTES-LOGO-ENKEDRO

Το 1926, ο ιδρυτής πατέρας Maurits Vandermarliere άρχισε να κατασκευάζει πούρα στη σοφίτα πάνω από το κατάστημα πούρων του στο Moen του Βελγίου. Όταν η ζήτηση αυξήθηκε πολύ για τη γραμμή παραγωγής σοφίτας το 1936, άνοιξε ένα μικρό εργοστάσιο πούρων στο Heestert, ένα κοντινό χωριό.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ.

Ο Maurits & Angèle είχε 8 παιδιά. Από αυτούς, τέσσερις γιοι (Marcel, William, Frans και Guido) και ένας γαμπρός (Raphaël Vercruysse) προσχώρησαν στον J. Cortès, ο οποίος ονομάστηκε τότε Ets. Vandermarliere NV. Το 1965, ο μικρότερος γιος, Guido, μπήκε στο σκάφος. Υπεύθυνος για την εξαγωγή, πήρε γρήγορα την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο.

Μερικές βασικές στιγμές ήταν η απόκτηση των εργοστασίων Neos Cigar και TAF το 1975 και το 1979 αντίστοιχα, κάνοντας την οικογένεια υπερήφανη ιδιοκτήτη της μάρκας J. Cortès και επέτρεψε την παραγωγή να ανεβαίνει στα ύψη. Και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ήταν η ιδέα του Guido να κάνει το χρώμα της μάρκας J. Cortès μπλε.

Με τον  Guido σταθερά στο κάθισμα οδήγησης, η εταιρεία αποφάσισε να γίνει παγκόσμιος παίκτης. Το 1986, η οικογένεια Vandermarliere άνοιξε το δικό της εργοστάσιο μπομπίνας, UTP (United Tobacco Processing Ltd), στο Katunayake της Σρι Λάνκα. Ο J. Cortès μετέφερε τα κεντρικά του γραφεία στο Zwevegem-Moen, κάνοντας μόνιμη κατοικία σε ένα κορυφαίο κτίριο.

Η νεότερη γενιά, που ανακοινώθηκε από τον γιο του Guido, Frederik, προσχώρησε στην εταιρεία. Όπως και ο πατέρας του, διευθύνει την εταιρεία με πάθος, χειροτεχνία, σεμνότητα και νοοτροπία «σκληρή δουλειά, παίξτε σκληρά». Αλλά ο Guido δεν είναι ποτέ μακριά, πάντα διαθέσιμος για να προσφέρει κάποιες καλές συμβουλές ή βοήθεια.

Ο Fred συνεχίζει να αγωνίζεται για τη βιομηχανία σε πραγματικό στυλ Cortésien με το βασικό σύνθημά του: Μην καπνίζετε αλλά απολαύστε!

Το 2016 ο Fredje ερωτεύτηκε την εταιρεία πούρων Oliva Cigars, με έδρα τις ΗΠΑ και τη Νικαράγουα. Ένας επαγγελματικός γάμος τέθηκε και αποδείχθηκε το πάρτι της χρονιάς. Η οικογενειακή επιχείρηση Cortès εξαπλώνεται τώρα σε δύο ηπείρους.